Työn vaiheet

Maalämpöpumppujen asennus "avaimet käteen"

Maaenergia Oy on yritys, joka suunnittelee ja asentaa maalämpöpumppuja. Työvaiheisiin kuuluvat kustannusarvio, laitteiden valinta, järjestelmän suunnittelu, kaivojen poraus maalämpöjärjestelmille, asennus ja huolto.
Valtion tuki maalämpöön siirtyessä.
Maalämpöpumpun valinta

Ennen kaikea yrityksemme tekee säästölaskelmaa, joka on asiakkaillemme ilmainen, eikä sido mihinkään. Oilon valikoimasta aina löytyy sopiva maalämpöpumppu eri tarpeisiin.

Järjestelmäsuunnittelu

Jokainen maalämpöjärjestelmä tulisi mitoittaa yksilöllisesti. Mitoitus vaikuttaa hankintakustannukseen ja käyttökustannukseen. Talon koko, sijainti, ikä ja käyttöveden kulutus vaikuttaa maalämpöjärjestelmän mitoitukseen.

Kaivon poraus tai maapiirin rakennus

Maalämpö voidaan kerätä jo alle parin metrin syvyydestä maapiirillä tai jopa sadan metrin syvyydestä kallioperästä lämpökaivolla tasaisesti ympäri vuoden. Maalämpökaivon etuna on, ettei se käytä niin suurta maapinta-alaa kuin maahan sijoitetut putket. Myös viilennys kesäaikaan saadaan tehokkaimmin porakaivosta. Maapiirin asennuksessa ei tarvita porauskalustoa, sillä se sijoitetaan tontille vaakatasoon, vain noin metrin syvyyteen. Tontilla täytyy olla riittävästi tilaa putkistolle.

Maalämpöpumpun asennus

Maalämpöpumpun asennuksen suorittaa putkiasentaja, joka on saanut riittävän kokemuksen ja koulutuksen tähän tehtävään. Saneerauskohteissa hän joutuu myös purkamaan vanhan esim. öljylämmityskattilan pois ennen maalämpöpumpun asennusta. Kone esisäädetään rakennuksen lämmitystarpeen mukaan.

Maalämpöpumpun käyttö

Meiltä saa käyttö- ja huolto-opastuksen, käyttöönottopöytäkirjan, sekä laitteiden käyttöohjeet.

Yhteistyökumppani

"Kotimaiset Oilon- ja Lämpöässä-maalämpöpumput – Turvallinen ja huoleton valinta."

Oilon Lämpöässä

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia, käytä yhteydenottolomaketta.

Säästölaskelma pyyntö

Säästölaskelma ei velvoita mihinkään. Tämän jälkeen on helpompi tehdä suunnitelmia ja päätöksiä lämmitysjärjestelmästä.